فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:1 Issue: 1, 2010

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:1 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ناهید ظریف صنایعی صفحه 1
    فرآیند آموزش عالی در هر جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است. دانشگاه های عصر حاضر با یک دگرگونی عمده مواجه می باشند. کمبود بودجه، افزایش شمار دانشجو، تغییر جمعیت دانشجویی، نیاز های آموزشی متنوع و جدید اجتماع به تغییرات سازمانی نیاز دارد، تغییراتی که با نیازهای جدید هماهنگ باشد. با آموزش مبتنی بر فاوا، امکان «یادگیری بدون محدودیت زمانی و مکانی» متناسب با نیازهای دانشجو فراهم می شود. فناوری اطلاعات و ارتباطات، الگوی فکری آموزش را دگرگون، مدل های موجود آموزشی را غنی تر و شیوه های جدیدی را نیز ایجاد می کند. این مدل ها ویژگی های آموزش مبتنی بر فناوری را به اشتراک می گذارد و شیوه های جدید آموزش و یادگیری را پیشنهاد می کندکه در آن یادگیرنده نقش فعالی داشته و بر یادگیری خودراهبر، مستقل، انعطاف پذیری و تعامل تاکید دارد.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش عالی، یادگیری فعال، انعطاف پذیری، همکاری
  • صفحه 2
  • صفحه 3
  • عیسی ابراهیم زاده، بهمن زهدی، احمد علی پور، حسین زارع، فریدون یزدانی صفحه 11
    یادگیری الکترونیکی به عنوان یکی از نسل های نوظهور آموزش از راه دور، به سرعت در اکثر نظام های آموزشی رشد و گسترش یافته است؛ اما علیرغم این رشد سریع، هنوز هم برخی موضوعات و ابهامات پیرامون آن وجود دارد، برخی از این موضوعات شامل: عدم وجود تعریفی روشن و مورد توافق از یادگیری الکترونیکی، مشخص نبودن گونه ها یا انواع یادگیری الکترونیکی و در نهایت در دسترس نبودن یک دسته بندی دقیق و مورد توافق از شکل های مختلف تعامل در یادگیری الکترونیکی، می باشد.
    در این مقاله، نویسنده با بهره گیری از روش مطالعات نظری کوشیده است تا به موضوعات یادشده فوق، پاسخی روشن و دقیق دهد؛ ابتدا تعاریف مختلف موجود در زمینه یادگیری الکترونیکی را مطرح و نقایص آنها را تبیین و سپس تعریفی کامل و جامع که مورد توافق اکثر متخصصان باشد، ارائه؛ سپس، گونه های متنوع یادگیری الکترونیکی را معرفی و توضیح داده؛ و در نهایت شکل های مختلف تعامل در یادگیری الکترونیکی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. به عقیده نویسنده، مطالعه این مقاله می تواند افق جدیدی را در زمینه یادگیری الکترونیکی پیش روی متخصصان و دست اندرکاران مربوطه، بگشاید؛ از این رو خواندن آنرا به همه دست اندرکاران و علاقه مندان توصیه می کند.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، تعریف یادگیری الکترونیکی، انواع و گونه های مختلف یادگیری الکترونیکی، تعامل در یادگیری الکترونیکی، انواع تعامل در یادگیری الکترونیکی، آموزش از راه دور
  • محمدحسین کاوه صفحه 23
    مطالعات نشان می دهند که در میان عوامل متعدد و گوناگون (فردی و محیطی) تاثیرگذار بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان، انگیزش نقش برجسته و بلکه مهم تری را ایفا می نماید. شناخت و تحلیل مناسب انگیزش فراگیران برای کارآیی و اثربخشی فعالیت های یاددهی و یادگیری اهمیت زیادی دارد. هدف مقاله ی حاضر ارتقای دانش و درک خواننده از مفهوم، اهمیت و عوامل تاثیرگذار بر انگیزش و کمک به کاربست این دانش در انتخاب تدابیر یاددهی و یادگیری می باشد. در این راستا تعدادی از منابع علمی مرتبط مورد مطالعه و محتوای این نوشتار از آن ها جمع آوری و تلخیص گردیده است. در این نوشتار ابتدا مفاهیم انگیزش، انگیزه و یکی از انواع انگیزش که در حوزه ی تعلیم و تربیت حایز اهمیت است، یعنی انگیزش پیشرفت، مورد واکاوی قرار گرفته است؛ اهمیت انگیزش در فرایندهای یاددهی و یادگیری، و در پایان عوامل تاثیرگذار بر انگیزش فراگیران به اجمال شرح گردیده است. انگیزش به حالت های درونی موجود زنده که موجب بروز، هدایت یا تداوم رفتار او به سوی نوعی هدف می شود، اطلاق می شود. در تعلیم و تربیت انگیزش پیشرفت اهمیت برجسته ای دارد، این اغلب با رفتار بالفعل فراگیران در نیل به اهداف همبستگی دارد. رفتار و عملکرد دانش آموزان در تحصیل بر حسب سطح انگیزش پیشرفت آنان متفاوت است. انگیزش عامل بسیار مهم و اغلب مهمترین شرط یادگیری است و اهمیت آن اغلب از هوش کلی نیز بیشتر می باشد. مجموعه ای از عوامل مرتبط با یکدیگر بر انگیزش دانش آموزان برای یادگیری تاثیر دارند. این مجموعه ممکن است شامل ویژگی های یادگیرنده، برنامه های درسی به لحاظ کمی و کیفی، ویژگی های معلمان، شرایط و ویژگی های محیط آموزشی، فعالیت ها و تکالیف یادگیری و سایر عوامل محیطی باشد. شناخت این عوامل معلم را در انتخاب مناسب تدابیر و فعالیت های یاددهی و یادگیری و تعامل اثربخش با فراگیران و در نهایت افزایش اثربخشی تدریس یاری می نماید.
    کلیدواژگان: انگیزش، یادگیری، انگیزش پیشرفت
  • علی قدمیاری، سیدعلی اکبر صفوی *، محمدعلی حسن پور صفحه 30

    گسترش روزافزون شبکه های کامپیوتری و پیشرفت های اخیر در زمینه های مختلف علوم کامپیوتر، امکان مناسبی را جهت کنترل و مانیتورینگ سیستم ها فراهم آورده است. با توجه به نیاز کنونی جامعه امروز به آموزش مجازی و از دور، گسترش دانشگاه های مجازی و همچنین افزون شدن متقاضیان آموزش، نیاز به ایجاد محیط های مجازی آزمایشگاهی زمان حقیقی به صورت کنترل و نظارت تحت شبکه جهت بکارگیری در دانشگاه های مجازی، به شدت احساس می گردد. در این مقاله ضمن بررسی روش های مختلف انتقال داده در محیط برنامه نویسی Lab VIEW، چگونگی طراحی و اجرای آزمایشگاه مجازی به صورت زمان حقیقی هم راه با نظارت وکنترل تحت شبکه مورد بررسی قرار می گیرند و در ادامه آزمایشگاه ماشین های الکتریکی دانشگاه شیراز به صورت مجازی، زمان حقیقی وکنترل تحت شبکه، مورد ازریابی و اجرا قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: آزمایشگاه مجازی، کنترل از راه دور، کنترل زمان حقیقی، نظارت تحت شبکه (وب)، Lab VIEW
  • مهران فرج اللهی، نسیم سعید، مانوش مهرابی صفحه 38
    در قلمرو آموزش و پرورش تطبیقی مسائل و موضوعاتی مورد بررسی قرار می گیرند که مهمترین موضوعات و مسائل مطرح شده شامل: مسائل مربوط به ویژگی های یک نظام آموزشی، مسائل مربوط به اقتصاد آموزش و پرورش، مسائل مربوط به آموزش و پرورش و جامعه، مسائل مربوط به ارتباط بین مذهب و آموزش و پرورش و مسائل مربوط به سیاست و حکومت در ارتباط با آموزش و پرورش می باشند. نظام آموزش و پرورش ژاپن سیستمی متمرکز است که از قبل از دبستان تا آموزش عالی را در بر می گیرد به همین دلیل و با توجه به مطالب فوق در این مقاله جهت شناخت این نظام ابتدا تاریخ تحول آموزش و پرورش ژاپن بررسی می گردد، آنگاه ساختار اداری ژاپن برای درک جایگاه آموزش عالی و آموزش از راه دور مرور می شود. سپس به بررسی تاریخچه آموزش از راه دور در ژاپن پرداخته شده و انواع آموزش از راه دور در نظام ژاپن بررسی می شود. در پایان با توجه به آمار سال 2006 وضعیت فعلی آموزش مکاتبه ای و آموزش الکترونیکی مورد مقایسه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش تطبیقی، آموزش از دور، ژاپن
  • امین حق دل صفحه 42
    آموزش الکترونیکی می بایست این امکان را فراهم آورد، که کاربران بتوانند یک تعامل همزمان داشته باشند. از این رو ساختارها و ابزارهایی برای پیاده سازی ساختارهای آموزشی حضوری در دنیای مجازی (Cyber space) بوجود آمده است که می تواند ویژگی های تعامل همزمان آموزش حضوری را در آموزش الکترونیکی پیاده سازی نماید. در این رابطه بایستی محیطی فراهم آورد که در آن کاربران احساس حضور در کلاس و کنفرانس های حضوری را داشته و قوانین حاکم بر آن (نظم- انضباط) را درک و رعایت نمایند. ساختارهای متنوعی برای ایجاد این تعامل بوجود آمده است که می تواند با توجه به ساختار و قابلیت های خود ارتباط صوتی و تصویری همزمان برای کاربران ایجاد کند. در بحث آموزش ارتباط صوتی و تصویری تکمیل کننده روش های آموزشی می باشد که روش های انتقال آن متنوع می شود که شامل استاندارد های متنوعی می باشد.
    کلیدواژگان: کلاس مجازی، کنفرانس تحت وب، استریمینگ تصویری، ویدئوکنفرانس، سامانه مدیریت یادگیری، آموزش همزمان
  • صفحه 52
|
  • Nahid Zarifsanaey Page 1
    Introduction
    The process of higher education is highly significant in any society. These days, universities have come across a main transformation. Lack of budget, an increase in the number of university students, a change in the student population, up-to-date and various educational needs of each society require fundamental changes that are coordinated with recent needs. Through ICT based education, the feasibility of “learning with no time and place limitation” proportionate to the students’ requirements has been brought about. By fusing proper keywords, electronic resources and credible scientific websites, this review article is analysis for higher education in information era and concepts of information and communication based education.
    Conclusion
    Using the information and communication technology is a symbol of a new period for education. Information and communication technology transforms and changes models of education, enriches the present educational models more than before and makes new methods. These models share the features of education that is based on technology and suggest modern educational and learning approaches in which the learner plays an important role and emphasizes on Self-directed learning, independent, flexibility and communication.
    Keywords: Information, Communication Based Education, higher education, Flexibility, Interaction, Active Learning
  • Dr. Isa Ibrahimzadeh, Dr. Bahman Zandi, Dr. Ahmad Alipour, Dr. Hossain Zare, Fereidoon Yazdani Page 11
    E-learning as the youngest generation of distance education, rapidly has developed in recent years, in majority of institutional systems. But in spite of its rapid growth, there are many challenges and ambiguities about it. Some of these challenges are: the lack of a clear and definite definition for it, the lack of a precise classification for kinds of e-learning formats, and finally, the accurate and appropriate forms of interaction in e-leaning environment, in current literature, was not available.In this paper, authors by using theoretical methods of research have tried to respond to all above proposed ambiguities. Initially, by made a comprehensive review on various definitions that is existed in available literature, authors has endeavoured to find a good definition for it and then, refined its defects. Second, have tried to offer and present a comprehensive classification for e-learning formats and explored the features of them. Finally, different forms of interaction in e-learning environments have discussed. Author believes that this article is very applicable and useful for all educational specialists and it can open a new vision in front of all practitioners’ eye.
    Keywords: E_learning_definition of e learning_kinds of e learning formats_different forms interaction in e learning environments_distance education
  • Mohammad Hosein Kaveh Page 23
    Studies show among a variety of (individual and environmental) factors effective on learning and learners’ educational progress, motivation plays a prominent and perhaps more important role. A proper identification and analysis of learners’ motivation is highly significant in the effectiveness of teaching-learning activities. This article aims to increase readers’ knowledge and understanding of the concept of motivation, its significance and effective factors on it and to assist in using it in choosing teaching-learning strategies. In this direction, some scientific sources relevant to the study and content of this writing have been collected and summarized. In this writing, concepts such as motivation, motive and one of the types of motivation important in education that is integrative motivation have been studied; then the significance of motivation in teaching-learning procedures, and finally effective factors on the learners’ motivation have been briefly described. Motivation refers to a combination of one’s attitudes, desires and willingness to expend effort in order to achieve a special goal. Integrative motivation is prominently significant in education and it is usually correlated with the learners’ actual performance on attainment of goals. Students’ performance in education varies according to the level of their integrative motivation. Motivation is a very important factor and often far more significant than intelligence in learning. Students’ motivation for learning can be affected by a set of correlated factors which may consist of curriculum quantitatively and qualitatively, features of the teacher, learner and educational environment, learning activities and other environmental factors. Knowing these factors aids the teacher to choose appropriate teaching-learning activities and strategies, to interact effectively with learners and also to improve the teaching effectiveness.
    Keywords: Motivation, Learning, Integrative Motivation
  • Ali Ghadamyari, Ali Akbar Safavi, Mohammad Ali Hasanpour Page 30

    Recent advances in computer networks and computer science have created a proper environment to control and monitor systems. With the needs today's society to virtual and distanced educations, developments of virtual universities and an increase in candidates of such programs, the need to develop virtual and remote laboratories to access via networks for virtual universities seems to be serious. In this paper, with in introduction to various approached for data transmission within Lab VIEW environment, design and developments of real-time virtual laboratories with networked control and monitoring capabilities are described. Then, a typical development of the electric machines laboratory of Shiraz University is presented.

    Keywords: Remote Control, Laboratories, Virtual Learning, Distance Education
  • Dr. Mehran Farajollahi, Nasim Saeed, Manoosh Mehrabi Page 38
    There are some issues examined and discussed in the area of comparative education, most important of which include relevant matters to features of an educational system, economy of general education, education and society, the relationship between religion and education, and also questions concerning the government and policy in relation to education. Japan education system is a centralized one that encompasses preschool up to higher education. Therefore, regarding the above mentioned subjects, the present article has reviewed first the history of evolution in Japan education to provide an understanding of such system, then the administrative structure of Japan for realizing the position of higher education and ICT based learning, and next a short history of ICT based education in Japan and its types in this system. Finally, a current situation of correspondence education and E-learning are compared regarding statistics in 2006.
    Keywords: Comparative Education, ICT Based Education, Japan
  • Amin Haghdel Page 42
    E-learning must provide learners with feasibility to have a synchronous interaction. Therefore, some structures and devices have been come into being for implementing presence learning structures in cyber space that can carry out functions of synchronous interaction of classroom training in eLearning. Consequently, learning environments should be provided as learners feel they are present in class and conferences and observe the rules (order-discipline) governing them. Various structures have been created for making this interaction that regarding their structure and capabilities can establish synchronous multimedia connection for learners. Multimedia connection is complementary to learning methods in education along with different processes in data transmission which includes a variety of standards.
    Keywords: Virtual Class, Webinar, Web Conference, Live Webcast, Video Conference, Learning Management System, Synchronous Learning